Tuesday, 24 April 2012

survey2

arini sy nk membebel share pasal bajet yang da saya kuarkan setakan ini.. mari mulakan dengan kos pelamin, baju, mekap dan sebagainye.. saya da survey2 baju baju sanding ni sejak bulan 3 lagi.. x survey byk pon.. hanya survey 4 buah kedai je dekat kg saya 2.. memg akan amek butik2 yg dekat kg 2 je sebb mudah dan mls nk g survey kt teluk intan.. memg ramai yg ckp kat tempat sy 2 x byk pilihan tp xpe.. kite kasi tengok dulu.. :)

butik 1: kedai ni memg da x pandang sgt awal2 sbb agak mahal walaupun bajunya cantik2.. jd masuk sekadar nk penuhi syrat2 survey.. hehe

butik 2: butik ni memg femes.. and diorang pon ade byk caw.. kat kg gajah, teluk intan, kampar, dll.. baju memeng superlicious.. make up pon cantik.. my cousin kawen ari2 pon amek kt butik ni.. tp bile da sumenye meletopss harge pon meletopss gak la.. and sy memg ade bajet meletopss pon!  tgn di dada.. mata pandang atas.. :) xpe2.. kite survey lg..

butik 3: ni x consider butik la sbb die kedai gunting rambut and dlm mase yg same akak 2 wat sewa baju pengantin n mekap gak.. baju biase2 je.. tapi yang paling x best kalu kite nk pakej lengkap, kene g tengok kat beberapa tempat yang berlainan la.. adoiyaii.. jd reject! tapi smpat gak tgok baju besfren sy yg nk kawen buln 5 ni.. cantekkkkkk.. nk jugak baju 2!!! ngada2.. yg org punye gak ko bekenan kn?? haha

butik 4: ni butik yang saya mekap time tunang dulu.. mekap agak memuaskan ati gak ade cerita di sebaliknya and yang paling penting harga berpatutan :).. time tunang dulu sy mekap dgn harge 150 and sewa veil 15 hengget je!! murah kan? kan? kan? so masuk2 tengok pakej die dulu.. 

pakej sederhana RM 1400++ include:
persalinan bersanding L+P
persalinan nikah P
aksesori 
make up 2 kali
pelamin biasa/kubah

so sy bincang2 balik ngan kak azie, owner butik ni sbb sy x perlukan baju nikah sbb baju nikah sy tempah guna kain hantaran bertunang ari2, and saya xnk pelamin yang biase2 sy nk jugk pelamin cam org len :) akhirnya  lepas tambh tolak bhgi darab, sy dpt harga RM3000 tepat2 untuk:

persalinan bersanding L+P
Make up 2 kali
pelamin cantik
aksesori lengkap
hiasan bilik tidur
4 buah khemah tetamu dengan scallop
1 khemah pengantin 
hiasan meja pengantin
pintu gerbang
tilam nikah

COMPLETE!

ok x? bagi sy berbaloi2.. senyum lebar2.. cume baju butik ni mak x berkenan sgt.. jd mungkin akn tengok baju kt butik2 len.. kalu ade yg berkenan, baju ni leh tuka ngan dj and set karaoke.. :)

hoorayy!!

2 comments:

  1. wow berbaloi sgt hrga 3k complete set!

    ReplyDelete
  2. Bley sy dptkn contact no butik 4 ni?

    ReplyDelete